Kravička

Před víkendem

Kraví webmail - pro registrované kravičky  Webmail Kraví administrace - pro vybrané kravičky  Administrace
Předchozí

Víkend č. 13

Další
Předchozí Další

Co bude v sobotu k obědu a v neděli ke svačince?


Co bude v sobotu k obědu? To je otázka, která pronásleduje nejednoho z nás. Nejsme-li vegetariáni, začne nám brzy výběr našich tradičních mas připadat poněkud fádní. Navíc, pokud nám záleží na zdraví celého našeho týmu, je nám jasné, že hovězí i vepřové bychom měli omezit, a přednost bychom měli dát spíše drůbežímu nebo králičímu masu. Jenže kuře, byť 100x jinak, se také jednou přejí. Kachna s husou jsou zase poněkud tučnější a krůta je přece jen pro návštěvníky Muňos klubu k běžné večeři trochu rozměrnější. Což tedy dát si pštrosa? Jde o maso lahodné, chutné, křehké, chuťově příbuzné se šťavnatým ekologickým hovězím z mladého kusu a pozor, zcela bez cholesterolu.
Z jednoho dospělého pštrosa lze získat asi 42 kg kvalitního masa. Nejvíce masa pochází z nohou, zbytek pak z krku, křídel, prsou, žeber a ocasu. Nejkvalitnější maso se hodí na steaky, další pak na guláš či se z něj dají vyrábět i klobásy.
Maso vhodné na steaky je třeba pořezat na plátky a naložit do koření, jako je třeba česnek, grilovací koření, či jiné podle naší fantazie. Maso bychom měli nechat alespoň 20 minut odležet. K pštrosímu masu můžeme přidávat slaninu, můžeme je také zpracovávat na řízky či na svíčkovou. Maso, které je podobné kližce se hodí na guláš či na dušení se zeleninou. K pštrosímu masu můžeme podávat všechny typy příloh, na které jsme zvyklí – tedy hranolky, brambory, bramborovou kaši k úpravě s omáčkami pak knedlíky.

Zde Vám tedy předkládáme výběr z poledního menu Muňos klubu v Malešicích.
Pivo:
Svobodný pštros 10°- lahodná desítečka – Pivo roku 2055
Pštros Černoch 12° - černý ležák
Předkrmy:
Pštrosí klobáska – přímo od řezní(č)ka – s křenem a hořčicí
Pštrosí plátky alá losos
Míchané pštrosí vejce v klobou(ční)ku – pro 12 osob
Polévka:
Pštrosí drůbková
Hlavní jídla:
Pštrosí bifteky po benešovsku s opečeným bramborem
Pštrosí kapsa plněná nivou a klobásou s bramborem brusinkami a šlehačkou
Pštrosí medailonky na bobkovém listu s bramborovou kaší a kompotem
Pštrosí živáňská s chlebem a zeleninovou oblohou

V neděli můžeme krásný zimní víkend zakončit u odpoledního kafíčka s nějakým chutným zákuskem. I pro milovníky sladkých tajemství je tentokrát něco připraveno.
Nealkoholické nápoje:
Vésův zabiják – kvalitní a silná turecká káva
Špáčova sodovka v příchutích bublibubli, nebubli, bublicoke a bublicoke light
Dezerty:
Metro dezert šroub
Harlekýn dle receptu paní Pettersonové
Dětský dort Veverka
Dětský dort pařezova chaloupka
Petrovy plněné bobulky
Alkoholické nápoje:
KO drink Ondřej – míchaný nápoj z toho, co bar dá
Specielní nabídka:
Thomas`s Long drink
Pšeničná bulka

Sobota 2.12.2006 12:00 Malešice – HC Pštrosi Benešov
Neděle 3.12.2006 16:00 Palmovka – SHM HBC Titan Vršovice

Co čekat?
Chceme získat 6 bodů a podle toho také musíme hrát. Zápas se Pštrosy bude určitě jako vždy zajímavý a dopředu lze jen těžko odhadovat jeho vývoj, ale proti Titanu by 3 body měly být povinností.

Sestava:
Kudrna – Floriš, Holý, Novák (sobota), Svrček – Špaček, Vrkoč, Veverka – Tučný, Pařízek, Sígl Petr.
??? - Novotný, Štěpáník


Vésa.11

Zápasy
17. kolo
Pštrosi - Kolín

18. kolo
Cows - Pštrosi
Ekonom - Mělník
Hanspaulka - Hasiči
Jokers - Benders
Kolín - Titan

19. kolo
Benders - Kometa
Hasiči - Jokers
Mělník - Hanspaulka
Pštrosi - Ekonom
Titan - Cows